Valand Veikro

Valand Veikro, ligger tett inntil E39, like ved Mandal.

Da jeg kom til døren, sliten etter mye jobbing, ser jeg at det enda er en halvtime til stedet åpner. Ok, tenkte jeg, da får det bli en pølse eller noe annet fra en bensinstasjon jeg passerer.

Før jeg hadde klart å komme meg ned trappen, sto Michael i døren og lurte på om jeg ville spise. Eh, ja, det vil jeg gjerne, svarte jeg, og ble litt sjenert faktisk, siden jeg følte at jeg forstyrret ved å komme busende før åpningstid.

Jeg tok en titt på menyen, og alt så ut til å være store tunge retter, men da han spør meg om fiskesuppe kunne være noe å velge, sa jeg at det hørtes helt topp ut. Jeg spør videre om det er noe han har klart, siden jeg ikke ønsker å være til bry. Det var et forundret hode som så på meg da og jeg fikk svaret, alt lages fra bunnen, hver gang. 

Altså, alt er ferskt, og maten ble behandlet med en kjærlig hånd av den store mannen, og kjøkkenet er slik plassert, at du faktisk kan følge hver bevegelse kokken tar. For min del var det ikke aktuelt å følge med på "kokkens dans", der han hentet og tilsatte de forskjellige ingrediensene. 

Michael er RAUS med ingrediensene. Det er mat i suppa, det er flere forskjellige fiske-typer, reker og grønnsaker, kuttet i staver, mm, og jeg fikk nystekte baguetter til.

Det Michael ikke vet, er at jeg ikke er så glad i fisk, siden jeg føler at jeg har spist det "åtte dager i uka" i oppveksten. Jada, det er en overdrivelse, men min Morfar var fisker, så vi hadde alltid tilgang til fersk sjømat, og som unge vet man jo slett ikke å sette pris på det. Så at jeg skulle ende opp med å spørre om å få ta med restene av suppen hjem, er derfor ganske morsomt for meg.

Det var en helthetsopplevelse og besøke Valand Veikro, og siden det er så populært å gi "terningkast" for å vise en vurdering, kan jeg bare si at, det kan jeg ikke få til, det er ikke er nok prikker på mine terninger!

Takk for din raushet Michael!

Valand Veikro på Facebook- HER-sissel judith vetland

#valandveikro #Mandal #Valand #Kristiansand #Tyskland #chef #hjemmelagetmat #veikro #Norge #Lyngdal #fiskesuppe #onsdag #mars #lillelørdag #blogg #peace #love #bekind #love #mat #food #E39 #sisseljudithvetland

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vetland

Vetland

48, Lyngdal

Vitebegjærlig, leken og optimistisk kvinne, med mange hobbyer og interesser. Mye livserfaring.

Kategorier

Arkiv

hits