E-røyk /el-sigarett /damping

Det er noen år siden e-røyk kom på markedet, og vi er mange som har testet og forsøkt oss som dampere, av forskjellige grunner og med forskjellige resultater.

Da jeg gikk til anskaffelse av min første e-røyk, visste jeg ingenting om at dette var et teknisk "verktøy", som kontinuerlig må vedlikeholdes og oppdateres.

At det finnes flerfoldige versjoner og utgaver av dette dampe-verktøyet, er kunnskap av nyere dato.

I skrivende stund har jeg funnet frem damp-utstyret igjen, fordi jeg har "slått opp" med tobakken, les eget blogginnlegg om det HER, og forstår at for å kunne ta i bruk disse "dampmaskinene", må jeg faktisk be om hjelp for å sette meg bedre inn i det tekniske ved damping og jeg må lære en del nye ord også. 

Har du erfaringer og opplevelser med e-røyk/damping, vil jeg bi meget takknemlig om du vil dele dette med meg og mine lesere.

-sissel judith vetland

#ecig #electroniccigarette #damping #vapor #søndag #februar #helg #blogg #tobakk #sigaretter #røykeslutt #sisseljudithvetland

6 kommentarer

thealilleng

19.02.2017 kl.19:59

Har ikke noe erfaring med elsigaretter selv, men vet at noen kan være farlige så vær forsiktig :)

Vetland

20.02.2017 kl.00:05

thealilleng:
Takk for tilbakemeldingen!

Ja, jeg har hørt og også sett video av, e-cig gone wrong, men har forstått det slik at dette oppstår på grunn av feil bruk av utstyr. Noe som gjør at jeg iallefall ønsker å lære meg å bruke dampeutsyret riktig.

Georg

20.02.2017 kl.02:47

Har brukt e-sig i perioder over mange år, og har sett at kvaliteten på de har variert veldig mye. De nyere, med stort batteri og variabel spenning til elementet, har fungert ganske så greit.

Vetland

20.02.2017 kl.02:53

Georg:
Mange takk for tips!

Kanskje jeg skulle tatt en tur over heia og snakket mer om det og masse annet. Men dere er kanskje i Florida og koser dere?

loggebloggen

20.02.2017 kl.14:25

Heisann :) Tenkte jeg skulle kommentere litt. Jeg er forresten på andre dagen uten å ha tatt meg en røyk, men bruker Nicorette tyggis og sånne pastiller.

Jeg kjøpte også en sånn damp-sigarett for en del år siden. Kjøpte olje uten nikotin, og tenkte at dette skulle hjelpe meg med den psykiske effekten. Jeg, i motsetning til svært mange andre, mener at det er den fysiske avhengigheten av sigaretter som må håndteres. Hvis denne håndteres, er det bare å "tenke bort" den psykiske delen. Men dette er kanskje individuelt. Jeg hater sigaretter, til tross for at jeg er avhengig av dem.

Damp-sigaretten jeg kjøpte, hadde ikke "rivet" som en vanlig sigarett. Jeg vet at det er en del av dem som har dette, men ikke den jeg kjøpte. Jeg kjente ikke dette "rivet" da jeg trakk ned i lungene, så det eneste den gav meg, var den visuelle illusjonen av å røyke. Man kunne kanskje ha trodd at dette ville ha hjulpet på den mentale biten av røykeslutten, men for meg var det tvert imot. Det ble litt som å skulle ta seg en røyk når man var ekstremt røyksugen, men at filteret på sigaretten var tilstoppet ( eller lignende ).

Hvis jeg var deg, ville jeg ha latt lungene være i fred. Du kunne kanskje ha brukt dampsigaretten kombinert med tyggis ( nikotintyggis ) i 2-3 uker, dersom du føler du MÅ ha noe ( psykisk ). Men jeg tror ikke dampsigaretter er så ufarlige som de skal ha det til. Jeg tror de er langt mindre skadelige enn vanlige sigaretter, men hvorfor fortsette å pese lungene?

Mitt råd: Du er avhengig av nikotin. Kroppen din er avhengig av nikotin. La oss holde oss til kjernen i saken. Du må finne måter å tilføye kroppen nikotin på, utenom å røyke. Hvis du bruker nikotintyggis i 3-4 uker ( eller pastiller, plaster osv ), vil du gi kroppen det den har behov for. Jeg vil si at dette tar 60 % av "vanskeligheten" med å slutte. Jeg personlig blir i hvert fall utrolig irritabel, søvnløs, hyper-emosjonell osv av å slutte å røyke. Når jeg bruker hjelpemidler, kjenner jeg kun røyksuget i "fingertuppene". Da er det bare å hive i seg mer tyggis, og suget går over straks. Men det er jo ikke en sigarett. Den gode fruktsmaken på tyggisen jeg har, går ikke like godt overens med kaffekoppen om morgenen. Samtidig får kroppen sitt, og kroppen får tid til å eliminere den psykiske avhengigheten. Ganske rart å tenke på at jeg trenger tid til å få hjernen til å skjønne at en røyk er noe vemmelig og ekkelt. Men hjernen min er veldig glad i øyeblikket hvor jeg tar en røyk og en kopp kaffe om morgenen. Til opplysning, så har jeg røykt i 23 år. Jeg begynte å røyke da jeg var 11, og vet så og si ikke hva det er å ikke røyke. Men det var godt å våkne opp idag og tenke at jeg hadde klart meg uten røyk 1 hel dag. :) Kjenner jo at systemet protesterer litt. Kropp og psyke sier liksom: "Hva skjer?" Men kunsten er bare å være bevisst på det, og hele tiden hive i seg tyggis osv.

Manøveren du driver med når det gjelder dampsigaretter, høres litt ut som en panikkløsning for meg. Det er ingen logikk i det, og du fortsetter med å stresse lungene. Jeg synes du skal være snill med akkurat disse organene fremover, for de har hatt et helvete med din nikotinavhengighet. Jeg synes du skal ta rådet mitt. Hvis jeg klarer det, klarer alle det. :)

Som tidligere ansatt i hjemmesykepleien, husker jeg en dame som var 90, som tygget sånne tyggis hele tiden. En annen dame var 98, og brukte plaster. Så jeg tror ikke det er så farlig. Jeg lærte mye av dem, generelt sett. Disse gamle menneskene altså. De hadde all slags mettet fett i kjøleskapet ( jeg lagde mye mat til dem osv ); Meierismør, hel-melk osv. Dette stred jo veldig imot alt av dagens "kunnskap". Samtidig var de nesten hundre år, så deres eksistens talte jo i det hele tatt mot alle nymotens dietter. I mine øyne: Ville du heller ha hørt på en dame på 98 år om hvordan å bli 98 år? Eller ville du ha hørt på en nymotens eksperter med mastergrad, om HVORDAN du kan bli 98 år? Du vil fort merke at de sier forskjellige ting, skjønner du. Ganske motstridende, til og med. :) Men en ting alle de eldre hadde til felles, som de hadde gjort i livet: De hadde brukt kroppen. Kroppen er et verktøy som skal brukes, og ikke ment til å sitte i ro. Ikke for mye i hvert fall.

Siste tips: Veldig mange tror at man skal "tygge" nikotintyggis konstant, men det er feil. Dersom man gjør det på den måten, begynner man å hikke. Hvis man begynner å hikke, er det et signal på "overdose". Tygg et par ganger, og så bruk den som snus. Det funker for meg, og da MÅ det jo funke for alle andre også, hehe. :)

Vetland

20.02.2017 kl.19:50

loggebloggen:
Å-du, å-du...
Du skriver mye, du skriver bra. Tipsene dine er gode og rådene likeså

I dag er hodet mitt så fullt av tanker, at jeg rett og slett ikke klarer å gi deg en like langt og innholdsrikt tilbakesvar.

Skriv en ny kommentar

Vetland

Vetland

48, Lyngdal

Vitebegjærlig, leken og optimistisk kvinne, med mange hobbyer og interesser. Mye livserfaring.

Kategorier

Arkiv

hits